zaterdag 23 juli 2011

Zelfgemaakt muntijs!

Op en top zomer!!!!!




Ingrediënten                            

  • 15 gram aan verse munt blaadjes (=ongeveer 1 bosje munt)
  • 500 milliliter room
  • 250 gram rietsuiker
  • 10 eierdooiers



Keukenhulpjes

  • Pan
  • Staafmixer
  • Garde of mixer
  • IJsmachine of lage RVS schaal





Aan de slag
  • Pluk de blaadjes van steeltjes
  • Doe de room in een pannetje
  • Laat de room samen met de muntblaadjes zachtjes warm worden. Laat het ongeveer 15 minuutjes zachtjes op staan. Niet laten koken, dan kookt het over
  • Haal het mengsel van het vuur en hak de munt met een staafmixer heel fijn
  • Splits de dooiers van het eiwit (bewaar deze kan je heel veel andere lekkere dingen mee maken)
  • Voeg het suiker toe aan de dooiers
  • Wel gelijk mixen met de garde of mixer, anders verbrandt het eigeel (zo noemen ze dat, eigeel en suiker reageert op elkaar)
  • Inmiddels is het roommengsel met de munt afgekoeld tot kamertemperatuur (=hetzelfde als dat je je vinger erin steekt en deze niet verbrandt), voeg deze bij het eigeel mengsel en klop het goed door.
  • Doe alles in de ijsmachine of in een lage RVS schaal
  • Wanneer je een ijsmachine gebruikt, volg de aanwijzingen die bij de machine horen
  • Heb je geen ijsmachine. Geen probleem!!! Doe het mengsel dan in een lage, liefst RVS, schaal. Zet het dan minstens 4 uur in de vriezer en mix het elk half uur (om te voorkomen dat er ijskristallen ontstaan)
  • Na 4 uur is het ijs klaar om te eten
  • Het is zalig met een beetje geschaafde chocolade!!!!
  • Geniet ervan.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen