vrijdag 8 juli 2011

Energiebommetjes!


ZELFGEMAAKTE MUESLI BROKKEN

 







Ingrediënten                             

  • 250 gram havervlokken
  • 125 gram margarine
  • 60 gram bruine suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 20 amandelschaafsel
  • 50 gram abrikozen in stukjes gehakt
  • 1 el stroop
  • snuf zout


Keukenhulpjes

  • magnetron
  • Snijplank & mes
  • Ovenschaal ongeveer 18x24
  • Bakpapier


Aan de slag

  • Warm de oven voor op 180˚C
  • Weeg alle ingrediënten af en houd apart
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes
  • Smelt de boter in 2 minuutjes in de magnetron (let op he, gesmolten boter is heel erg heet)
  • Voeg alle ingrediënten toe en roer het goed door
  • Vet de bakvorm in
  • Knip bakpapier op maat, maak het nat onder de kraan, klop het ergste nat ervan af en leg in het in de bakvorm
  • Doe het mengsel in de vorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel
  • Bak het in 25 minuten, tot de bovenkant goud bruin is.
  • Het mengsel is nog niet hard, dit gebeurt wanneer het is afgekoeld.
  • Wanneer het is afgekoeld, snijd het in vierkante brokken 
  • Bewaar het in een koekblik. Je kan het ongeveer een week bewaren, maar ik vind je een knapperd, wanneer je dat lukt!!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen