zondag 19 juni 2011

Zelf fruit ijsjes maken



Ingrediënten voor 8 kleine ijsjes of 6 wat grotere                         
  • 1 banaan
  • 1 doosje bevroren aardbeien van 225 gram
  • 100 milliliter sinaasappelsap (liefst verse)
  • 1 el aardbeiensiroop

Keukenhulpjes
  • Staafmixer of blender
  • Maatbeker
  • IJsvormpjes

Aan de slag
  •  Laat de aardbeien ontdooien.
  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een mooi glad mengsel.
  •  Schenk het mengsel in de ijsvormpjes, probeer niet te knoeien!
  • Schudt voorzichtig het vormpje zachtjes heen en weer om de luchtbelletjes eruit te schudden.
  • Doe de dekseltjes / ijsstokjes op de vormpjes.
  • Tot slot laat de ijsjes bevriezen in de vriezer.
  • Lekker joh! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten