zondag 12 juni 2011

Chocolade notenrol



Ingrediënten voor 1 rol:

  • 250 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels heldere honing
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 100 gram fijngesneden abrikozen
  • 75 gram grof gehakte walnoten
  • 125 gram verkruimelde volkoren biscuits


Smelt chocolade, boter en honing au bain marie boven een pan met heet water of in 2 minuten in de magnetron tot het mengsel zacht is en glanst.

Roer de amandelen, abrikozen, walnoten en de verkruimelde koekjes door het mengsel.
Laat het mengsel ± 1 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Vorm daarna met behulp van folie een rol van 4-5 cm doorsnee. Leg de rol nog even in de vriezer om het op te kunnen laten stijven.

Snijd de rol in plakken. Pas op dat je je vingers er niet bij op eet!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen